OM SIRKUNST

HVEM VI ER OG HVA VI GJØR

HVA ER SIRKUNST?

Sirkunst ble stiftet 23. august 2007 med støtte fra Norsk Kulturråd.

Vårt arbeid har som mål å samle det norske sirkusmiljøet og skape broer nasjonalt og internasjonalt både på det profesjonelle plan og blant sirkusskoler og amatører.

Vi er en demokratisk interesseorganisasjon for alle aktører innen nysirkus i Norge, der medlemmene har medbestemmelsesrett.

Vi ønsker å fremme utveksling blant de ulike aktørene for å spre den eksisterende kunnskap. Sammen kan vi heve kompetansen innen nysirkus som scenekunstfag og pedagogisk praksis.

Bli medlem og hjelp oss med å bygge opp et sterkt miljø for nysirkus i Norge, med en sunn utvikling for fremtiden!

VI SITTER I STYRET:

Børre Isac L'orange
Børre Isac L'orange
Styrelder / Medlemsansvarlig

Børre startet med sjonglering i 2011, og kom fort inn i miljøet etter å ha dratt på flere sirkus- og sjongleringsfestivaler rundt i Europa. Nå går han grunnskolelærer utdanningen på NTNU samt, jobber som sirkuspedagog på Melhus. Børre ønsker å hjelpe til å få mer synlighet rundt sirkusmiljøet her i Norge og få det inn som et større kulturtilbud for alle som har glede av det.

Sigrid Rønnevig
Sigrid Rønnevig
Økonomiansvarlig

Sigrid ble bitt av sirkustreningen da hun i 1999 så Cirkus Cirkör opptre i Sandvika. Dette var gnisten som startet en 10 års reise i sirkusmiljøene i Europa. Fra Gøglerskolen i Århus til AFUK og deretter The Commedia School i København, videre til Flic i Torino og Codarts i Rotterdam. Det som tiltrekker Sigrid er hvordan det kroppslige uttrykket kan få en kunstnerisk uttrykksmåte på scenen. Gjennom sirkusutdanningen har hun alltid vært veldig opptatt av det pedagogiske perspektivet, hvordan vi lærer bort og sprer glede for sirkus. I dag jobber Sigrid med klovn, sirkustrening og ski-instruksjon.

Chris Pettersen
Chris Pettersen
Webmaster / Kommunikasjon

Chris jobber som sirkusartist med base i Brüssel. Han har drevet profesjonelt siden 2008 da han ble ferdig med til sammen 7 år ved forskjellige sirkusskoler i Norge, Sverige og Belgia.

Han er spesialisert innen balanse på slakke liner, men har også kompetanse innenfor blant annet objektmanipulering og luftakrobatikk.

I 2010 opptrådte Chris med sin akt på slakk line hos Cirque du Soleil i New York, i 2012 gikk han på line under avslutningsseremonien i London-OL, og i 2016 reiste han Norge rundt med Cirkus Arnardo.

Amalie Nilssen Hagesæter
Amalie Nilssen Hagesæter
Amalie jobber som instruktør og artist for Motus Studio i Bergen. Hun har drevet med pole dance i ca 10 år, aerial silks i ca 5 år, og gjør også litt aerial hoop/lyra og lollipop/lyra pole.

I 2014 tok Amalie sølv i NM i Pole Sport Elite Kvinner, noe hun gjentok i 2018 sammen med Annette i kategorien Elite Kvinner Doubles. I 2017 kom Amalie til semifinalen i Norske Talenter med aerial silks.

Julian Sæther
Julian Sæther
Julian Sæther er formet på Trondheim Kulturskole for Sirkus og 3 år på sirkusuniversitet L’Academie Fratellini i Paris. Han er stasjonert i samme by, Paris, hvor han trener og holder på å lage egen forestilling.

Julian gjør hovedsakelig sjonglering med baller som sin spesialitet. Han opptrer for øyeblikket VOICES som er hans avgangsact ved Fratellini.

I 2018 ble Julian invitert til Taiwan for å delta på en sjongleringsbattle og fikk oppleve en helt annen kultur for sjonglering med veldig varierte stiler.

Annette Høisæter
Annette Høisæter
Annette har drevet med forskjellige former for akrobatikk og dans. Det begynte med Poledance i 2010, hvor hun har deltatt i NM to ganger, og plasserte til sølv i 2017. Hun begynte med Aerial Silks og var med å starte opp Motus Studio i 2014. Siden da har hun vært instruktør og performer i Aerial Silks. Annette er svært opptatt av å forstå dynamikken til triksene i dybden. Her kommer det godt med at hun også er utdannet personlig trener, og at hun for tiden jobber med sin master i Fysikk.

Annette har et stort ønske om å bidra til et større, og bedre sammensveiset, Aerial-Norge. Hun håper å kunne hjelpe til med dette gjennom sitt engasjement i Sirkunst.

Sara Rønne
Sara Rønne
Sara Johanne Rønne er sirkusinstruktør og luftakrobat, med base i Oslo.

Sara begynte tidlig å interessere seg for sirkus, og er vokst opp på Kulta i Tromsø. Hun gikk senere på nysirkuslinja ved Tromsdalen videregående skole, og våren 2017 var hun 5 måneder i London for å videreutdanne seg innen luftakrobatikk. For tiden er Sara elev på artistlinjen på Afuk i København og spesialiserer seg i tau.

Sara har i tillegg jobbet som sirkusinstruktør både på Svalbard, i Tromsø, Oslo, Bærum, Asker og Lørenskog de siste 10 årene for barn og unge.

Naomi Bratthammer
Naomi Bratthammer
Naomi fra Karmøy er utdannet 4 år ved Codarts University of arts i Rotterdam, Nederland med Bacheloren Circus arts. Nå jobber hun som freelance artist og er basert i Barcelona, Spania, hvor hun for øyeblikket jobber med en ny forestilling, et duo tau stykke, som skal premiere samme sted våren i 2019. Hun er spesialisert i vertikalt tau, men jobber også mye med andre disipliner som b.l.a. diagonalt og duo tau, partner akrobatikk, acrodance, Chinese pole og high-wire.

De siste årene har hun turnert med blant annet Scapino Ballet Rotterdam, Barnas Musikkteater (Norge) og The Funicular Circus (Philadelphia, Pennsylvania) sommeren 2018 ble hun invitert av artistic director Roberto Magro for å opptre en tau act som en del av åpningsforestillingen på Festival Brocante i Frisanco, Italia. Forestillingen var basert/inspirert av et stykke av samme director, Silenzio men adaptert til en 20 meter høy Grotte midt i skogen

VI HAR SITTET I STYRET FØR:

Seela Wanvik
Seela Wanvik
Seela startet med sirkus som elev i Sorin sirkus i Tampere, Finland hvor hun senere jobbet som lærer. Hun har utdannelse som sirkuslærer fra Turku University of Applied Sciences (TUAS) og senere artistudanning hos cirkuspiloterna i Stocholm. Hennes bakgrunn fra oppbyggingen av et sterkt sirkusmiljø i Finland er gode erfaringer som vil bidra til å hjelpe det voksende sirkusmiljøet her i Norge. Seela jobber som sirkuslærer på Trondheim Kommunale Kulturskole.
Tamar Ohana Goksøyr
Tamar Ohana Goksøyr
Tamar er utdannet ved École Supérieure des Arts du Cirque i Bryssel og har en bachelor i Circus Arts (2010-2013).

I 2014 grunnla Tamar KompaniTO i samarbeid med Mari Dahl Stoknes. Kompaniet skaper og framfører egne forestillinger, men samarbeider også med andre artister og kompanier. Høsten 2016 arrangerte de for aller første gang festivalen MERGE NORGE – Scenekunstfestival for nysirkus, som er en arena og møteplass for norske, professionelle kunstnere innen samtidssirkus.

Freya Stokka
Freya Stokka
Freya har trent med SirkusSmulene siden oppstarten 2002. Hun er utdannet sykepleier, men studerer for tiden Circus and Performance Art på Circomedia i Bristol, England. Som vordende profesjonell sirkusartist ønsker Freya å jobbe for å fremme sirkus som uttrykksform i Norge.
Tom Andre R. Henden
Tom Andre R. Henden
Tom Andre har trent sirkus ved Fjordane Folkehøyskole og Trondheim kommunale kulturskole. Tom Andre fullførte i 2015 sin bachelor i sirkus ved Codarts, Hogescool voor de kunsten, Rotterdam, Nederland. Tom Andre jobber for tiden med sin forestilling «The sums of what we do».

LIK SIRKUNST PÅ FACEBOOK!

TA EN TITT I KALENDEREN

Når er neste Hepp! og Drømmefabrikken?
Når spilles det sirkusforestillinger i Norge?
Sjekk Sirkunst-kalenderen!

Ta meg til Kalenderen!

#SIRKUNST