Drømmefabrikken 2019

29. November gikk Drømmefabrikken av skaftet på Ila skole i Trondheim. Vi hadde 25 ivrige barn og ungdom som kom for å være med på en helg med mye sirkusmoro. Det var 6 lærere tilstede som underviste i akrobatikk, enhjulsykkel, parakrobatikk, sjonglering, sceneteknikk og luftakrobatikk. Målet for oss som arrangører var å gi et nytt inntrykk av hva sirkus kan være til den nye generasjonen. Det er ofte satt fokus på teknikk og det å ha høy energi på scenen som sirkusartist. Derimot denne gangen satte vi fokuset over på hva som kan gjøres annerledes på scenen, men fortsatt gi et helhetlig inntrykk på et publikum. Vi jobbet mot at deltakerne fant sin egen stil og egen måte å tilnærme seg sirkus på.

Gjennom helgen hadde vi både undervisning og diverse leker. Det var også lagt opp til 3 måltider hver dag. På lørdagskvelden hadde vi en åpen scene hvor deltakerne fikk muligheten til å vise fram noen kunster. Dette var en fin opplevelse hvor både de erfarne og uerfarne festivaldeltakerne fikk prøve ut noe nytt på scenen og inspirere de som var tilstede. Det var også sosiale leker og filmvisning av sirkusforestillinger. 

Tilsammen var det 24 timer med undervisning pluss oppvarming og uttøying. Det var ikke mulighet til å være med på alt siden noen undervisninger gikk parallelt, men man fikk være med på det man selv hadde ønske om å være med på.

Alt i alt var det en lærerik og trivelig helg! Ses neste år!

Børre Isac L’orange og Julian Sæther

Akrobatikk på matter: Tom André viser her nye akrobatiske øvelser til deltakerne

Enhjulssykkel: Andreas underviser i den svært populære disiplinen enhjulssykkel

Spisesal: Etter mange timers trening er det ekstra godt med måltid laget av våre frivillige!