Drømmefabrikken 2017

Sirkunsts Drømmefabrikken har, siden etableringen i 2012, blitt arrangert hver sommerferie, i samarbeid med ulike sirkusskoler og foreninger.

Sirkunst og UngSirkunst satser på at dette skal være et årlig arrangement for de unge. Dato og sted for den neste Drømmefabrikken vil bli offentliggjort her og på Facebook så snart det er klart! Hvis du eller din sirkusskole kan tenke dere å arrangere, ta kontakt med UngSirkunst, eller Sirkunst styret!

Sirkus Drømmefabrikken er en samling for ungdom fra hele landet som driver med sirkus. Vi møtes, blir kjent, leker, trener, ser forestillinger, opptrer for hverandre og har et allmøte der det diskuteres hva ungdommen synes er viktig for fremtida innen nysirkus.

I 2012 fant den første samlingen sted i forbindelse med Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival (PIT) 15-19.juni. Det ble kurs i akrobatikk med artister fra Cirkus Cirkör, foredrag med finske Niina Riinta-opas utdannet sirkusartist og intruktør i Finland, instruktørkurs og tau med Camilla Therese Karlsen utdannet sirkusartist i Kina og New Zealand, trapes med finske Tiina Laine utdannet sirkusartist i Finland, og fysisk teater med den legendariske gateartisten David Cassel fra Canada.

Vi laget også vår egen åpen scene i festivalgata til PIT, der noen ungdommer på Sirkus Drømmefabrikken gjorde opptreden sammen med profesjonelle artister for hverandre og folk i gata. De ungdommene som kom tidlig på fredagen fikk også muligheten til å opptre under den offisielle åpningen av PIT. Senere har Sirkus Drømmefabrikken blitt arrangert i Fredriksatad med støtte fra kulturskolen, i Tromsø i samarbeid med Kulta og i Trondheim i samarbeid med Nidaros Nysirkus.